首页在线考试章节闯关谁正在考试学习应用
您的位置:在线考试首页>章节闯关>中考英语>阅读理解>科普环保类> 第1关
  • 00:00:00
已做0项(正确0项,错误做0项)/共1539项,剩余1539项未作答
结束作答
阅读理解
收藏纠错
The world itself is becoming much smaller by using modern traffic and TV, telephone and so on. Life today is much easier than it was hundreds of years ago, but it has also brought new problems. One of the biggest is pollution (污染). Pollution comes in many ways. We see it, smell it, drink it and even hear it.
The more people, the more pollution. Many years ago, the problem was not so serious because there were not so many people. Man is now slowly polluting the whole world.
Air pollution is still the most serious. It's bad to all living things in the world. Water pollution kills our fish and pollutes our drinking water. Noise pollution makes us become angry more easily.
Many countries are making rules to fight pollution. They stop people from burning coal (煤) in houses and factories in the city.
The pollution of SO2 is now the most dangerous problem of air pollution. It is caused by heavy traffic. It is sure that if there are fewer people driving, there will be less air pollution.
1
Our world is becoming much smaller _______.
A.because the earth is being polluted day and night
B.thanks to science development
C.because of the rise in population
D.because the earth is blown away by the wind every year
本题答案:
  • A
  • B
  • C
  • D
  • 参考答案:B
  • 系统解析:
    根据文章内容The world itself is becoming much smaller by using modern traffic and TV, telephone and so on.可知答案为B
2
Thousands of years ago, life was _________it is today.
A.much easier than
B.as easy as
C.as hard as
D.much harder than
本题答案:
  • A
  • B
  • C
  • D
  • 参考答案:D
  • 系统解析:
    根据文章内容Life today is much easier than it was hundreds of years ago, but it has also brought new problems.可知答案为D
3
Pollution comes in many ways. We can even hear it. Here "it" means______.
A.Water pollution
B.air pollution
C.noise pollution
D.rubbish
本题答案:
  • A
  • B
  • C
  • D
  • 参考答案:C
  • 系统解析:
    根据文章内容One of the biggest is pollution (污染). Pollution comes in many ways. We see it, smell it, drink it and even hear it.可知答案为C
4
Air pollution is the most serious kind of pollution because _______.
A.it's bad to all living things in the world
B.it makes much noise
C.it has made our rivers and lakes dirty
D.it makes us become angry more easily
本题答案:
  • A
  • B
  • C
  • D
  • 参考答案:A
  • 系统解析:
    根据文章内容Air pollution is still the most serious. It's bad to all living things in the world.可知答案为A
5
Which of the following is NOT TRUE?
A.Many countries are making rules to fight pollution.
B.The pollution of the earth grows as fast as the world's population does.
C.From now on, maybe people should try to go to work by bus or bike instead of car ormotorbike. It is helpful to fight against the problem of SO2.
D.The problem of pollution is not so serious because there are so many people
本题答案:
  • A
  • B
  • C
  • D
  • 参考答案:D
  • 系统解析:
    根据文章内容,可知答案为D