首页在线考试章节闯关谁正在考试学习应用
您的位置:在线考试首页>章节闯关>中考英语>阅读理解>健康保健类> 第1关
  • 00:00:00
已做0项(正确0项,错误做0项)/共599项,剩余599项未作答
结束作答
阅读理解
收藏纠错
In the UK, most children have their lunches at school, but in some schools, parents can choose what their children eat. The children can have a school dinner-a hot, cooked meal; or they can take a packed(包装的) lunch with them, which usually includes cold food like sandwiches.
Often parents know what their children want. Cath, a mother of three children, told us, "My children have packed lunches because they say they don't like to have school dinners. So I make three packed lunches every morning."
However, another mother, Susan, made a different choice. She said, "My daughters have a always had school dinners. I think they probably get healthier food at school than a few sandwiches I make for them."
But how healthy are school dinners? Kaz, a father, thought poorly of them. He said, "Fizzy(起泡的) drinks were offered and I think there were a lot of chips."
Jamie Oliver spent a year working in a school kitchen. He was worried about the unhealthy food which included burgers, pizzas and chips. So he tried to cook healthy food such as good stews and curries for the children instead.
So Jamie improved the school dinners, and trained the dinner ladies to cook healthy food in that school. Then he advised the government to improve school food across the country. And it seems that the changes have begun.
Anna, a pupil, told us, "We used to have a fast food window where you got chips and coke, but they stopped that this year. There's a salad restaurant, which is good, so it's healthier than it was."
1
How many meals do most children in the UK have at school?
A.One
B.Two
C.Three
D.Four
本题答案:
  • A
  • B
  • C
  • D
  • 参考答案:A
  • 系统解析:
    细节理解题,根据文中语句"In the UK, most children have their lunches at school, but in some schools, parents can choose what their children eat."理解可知。
2
___________would like the children to have the school meals.
A.Cath
B.Susan
C.Kaz
D.Jamie
本题答案:
  • A
  • B
  • C
  • D
  • 参考答案:B
  • 系统解析:
    细节理解题,根据文中语句"However, another mother, Susan, made a different choice. She said, "My daughters have a always had school dinners. I think they probably get healthier food at school than a few sandwiches I make for them.""理解可知。
3
Jamie thought __________were healthy food.
A.stews and curries
B.burgers and pizzas
C.chips and fizzy drinks
D.sandwiches and coke
本题答案:
  • A
  • B
  • C
  • D
  • 参考答案:A
  • 系统解析:
    细节理解题,根据文中语句"So he tried to cook healthy food such as good stews and curries for the children instead."理解可知。
4
The last two paragraphs(段落) show that _________.
A.there's a salad restaurant in every school
B.salad is the only healthy food for students
C.schools have begun to cook healthier food
D.the government doesn't care about school dinners
本题答案:
  • A
  • B
  • C
  • D
  • 参考答案:C
  • 系统解析:
    理解归纳题,根据文中最后两个自然段的语句理解可知。
5
What is the best title for this text?
A.Healthy Food
B.Unhealthy Food
C.Packed Lunches
D.School Dinners
本题答案:
  • A
  • B
  • C
  • D
  • 参考答案:D
  • 系统解析:
    标题理解归纳题,通读全文语句理解可知。