首页在线考试章节闯关谁正在考试学习应用
您的位置:在线考试首页>章节闯关>中考英语>阅读理解>人物传记/故事阅读类> 第1关
  • 00:00:00
已做0项(正确0项,错误做0项)/共2151项,剩余2151项未作答
结束作答
阅读理解
收藏纠错
Dear Reader,
Imagine an 11-year old girl whose days are often spent washing clothes, looking after a baby, working hard in the field.
Imagine a little girl who knows there will not be enough food for dinner, who can't fill her stomach with water because it's polluted, and who has watched life slip away from her father, little brother and sister because the family is too poor to see a doctor.
Is it hard to believe? For Maria Pastora, these are the real life.
Maria would gladly walk miles to school, but her mother, now alone, needs her badly at home. If Maria grows up without any schooling, what will be her future?
But for just 52 pennies a day, you can sponsor a child like Maria. Through "Save the Children", you can help Maria's mother get the tools and ways she needs to turn their poor food into a good dinner and the money she needs to buy clothes and school things for Maria.
To help Maria most, your money is put together with that of other sponsors, so hard-working people can help themselves. Build a school, a hospital…bring in clean water. This is what "Save the Children" has been about since 1932.
For you there are many rewards. Have the chance to write to or hear from your sponsored child. Receive photos or progress reports. Know you are reaching out to another person. Not with a handout(施舍物), but a "handup". That's how "Save the Children" works. But without you, it can't work. Please take a moment now to fill in and post the form below to help a child like Maria and her village.
It can make such a difference in her life and yours.
1
We can most probably read the letter in __________.
A.somebody's diary
B.a newspaper
C.a progress report
D.a storybook
本题答案:
  • A
  • B
  • C
  • D
  • 参考答案:C
  • 系统解析:
    根据最后一段Receive photos or progress reports. 及上文描述,可知本文主要介绍了一些贫困孩子及他们的家庭的生活状况,号召我们伸出援助之手。故选C。
2
From the passage, we can infer (推断)that _________
A.Maria is an 11-year-old girl.
B.Maria's family is very poor.
C.Maria has to do a lot of hard work.
D.Maria is hoping to get schooling.
本题答案:
  • A
  • B
  • C
  • D
  • 参考答案:B
  • 系统解析:
    根据短文第四段描述,可知玛利亚家的生活非常贫困,故选B。
3
What is "Save the Children"?
A.An organization to help poor children go to school.
B.An office of the government to collect money.
C.A program shown at theatres to help the poor.
D.A group who works for children in poor places.
本题答案:
  • A
  • B
  • C
  • D
  • 参考答案:D
  • 系统解析:
    根据短文后三段描述,可知这是一个救助贫困地区的孩子们的一个慈善组织。故选D。
4
The underlined word "sponsor" means "__________" in Chinese.
A.回报
B.资助     
C.感恩    
D.抢救
本题答案:
  • A
  • B
  • C
  • D
  • 参考答案:B
  • 系统解析:
    联系前一句,But for just 52 pennies a day,每天只要52便士,可知此处指的是,你就能资助一个像玛利亚一样的孩子。故选B。
5
What does the last sentence in the letter mean?
A.If Maria goes to school, you will be rewarded.
B.What you give is more than what you take.
C.Both Maria's life and yours will change a lot.
D.Marie and you can help each other at school.
本题答案:
  • A
  • B
  • C
  • D
  • 参考答案:C
  • 系统解析:
    根据短文描述,可知只要我们都能伸出援助之手,向玛利亚这样的贫困孩子的生活就会改变很多,我们的生活也将因之有很大的不同。故选C。